Cat Carpenter

Cat Carpenter
Zelf getimmerd.

Een beetje geïnspireerd op dit project was ik afgelopen weken aan het knutselen aan dit programma'tje. Cat Carpenter is een online tooltje waarmee mechanische bewegingen kunnen worden ontworpen.

Het concept is dit: als je twee draaiende wielen hebt, met verschillende snelheden, grootten of  fasen, en deze met twee stokjes verbindt, kan het scharnierpunt op die twee stokjes in allerlei vette paden bewegen. Deze paden kunnen compleet anders worden door de drie parameters per wiel te variëren. Klinkt gek dus kijk hieronder maar.

0:00
/

Door deze te koppelen aan verschillende onderdelen van een houten figuurtje (zoals een kat!), kun je die op leuke en realistische manieren laten bewegen. En daar is dit programma'tje ook voor. De bewegende punten op de gekoppelde stokjes aan de wielen kunnen ook weer aan getekende lagen worden gekoppeld, een soort riggen. Maar dan voor mechanische bewegingen.

0:00
/
Zie je?

Dit project bestaat uit een heleboel handgemaakte javascript, een klein beetje wiskunde, niet veel ontwerp, maar een heleboel liefde. En vaak is dat wat telt, toch?

Mocht je dit interessant vinden en willen gebruiken, stuur een berichtje! Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik dit nou open source op het internet wil neergooien, maar waarom ook niet. Het is wel echt leuk om mee te spelen en dat gun ik iedereen. Stuur dat berichtje nou maar en overtuig me.

Oke, hier nog een voorbeeldje:

0:00
/
En het exporteert ook nog eens rechtstreeks je lasercutter in!