Ik kocht een bezem en you wouldn't guess what happened next

Keytarbezem

Keytarbezem
Ik heb een keytar gemaakt van een bezem. 

Ik wilde al een hele tijd een keytar hebben, zo’n merkwaardige half-keyboard-half-gitaar hybride. Het leek me een leuke toevoeging voor mijn optredens, waar ik meestal alleen piano speel, maar echte keytars zijn duur.

Dus bevestigde ik en midi-keyboardje aan een bezem. Het keyboardje heb ik draadloos gemaakt, en met een kleine joystick zijn verschillende presets te kiezen op de computer.

Spulletjes

Techniek

De elektronica bestaat uit een usb-midi-keyboard, een usb-midi input module en een ESP32-microcontroller, die alle input via een draadloze verbinding doorstuurt naar m’n computer.

De signalen kunnen op de computer binnenkomen via bluetooth, maar midi over Bluetooth heeft een vertraging van ±20ms, wat live spelen vervelend maakt. Om dit te verhelpen heb ik ook een ontvanger gemaakt van een ESP32-s2, die een usb-midi-device kan zijn, en een snele draadloze verbinding met andere ESP’s kan opzetten.

En nu?

Ik speel op dit instrument in m'n kleinkunstduo! Kom eens kijken! Wil je meer weten over dit ding, of over iets anders, laat maar weten.